Pilar Díaz i Romero, alcaldessa d’Esplugues

Neix a Barcelona el 1967 i resideix a Esplugues de Llobregat.

Alcaldessa d’Esplugues des del 12 de juny de 2006, on havia estat des del 2003 primera tinent d’alcaldia i portaveu del Grup Municipal Socialista.

Diputada provincial des de juliol de 2011 a la Diputació de Barcelona i portaveu del grup del PSC. Actualment, és diputada adjunta a l’Àrea de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals.

Fou diputada al Parlament de Catalunya del PSC-CpC a les VI i VII legislatures. Va ser portaveu d’Universitats i Recerca i de Polítiques de Dones del seu grup parlamentari. El govern nord-americà li va concedir, en qualitat de parlamentària, una beca per a un intercanvi d’experiències a EEUU sobre polítiques de regulació de les telecomunicacions.

Militant del PSC des de 1983, ha estat membre de les executives de la Federació de l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona i Baix Llobregat. Actualment, des de desembre del 2011, membre de l’executiva del PSC, com a secretària nacional, assumint la responsabilitat d’Universitats i Recerca.

A nivell institucional, és vicepresidenta executiva de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans (IERMB) i, des del març de 2016, vicepresidenta executiva del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. També ha estat vicepresidenta de la Comisión de Modernización y Calidad de la Federación Española de Municipios y Provincias durant el període 2007-2011.

Enginyera superior de Telecomunicacions (1990) i doctora enginyera en Telecomunicació (1994) per la Universitat Politècnica de Catalunya, va treballar com a professora associada al Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) des del 1991 fins al 1995.

És professora titular d’universitat des de l’any 1995. Coautora de llibres tècnics per al cicle formatiu de grau superior, ha participat sovint com a ponent en congressos nacionals i internacionals relacionats amb les comunicacions mòbils.

Va rebre el premi Ericsson a la millor tesi doctoral en comunicacions mòbils a Espanya, concedit pel Col•legi Oficial i l’Associació Espanyola d’Enginyers de Telecomunicació. La Universitat Politècnica de Catalunya li va concedir un premi al projecte de final de carrera sobre comunicacions mòbils.

Enllaços de l'Ajuntament

twitter icon flickr icon youtube icon